Menswear

3 from 1 – Groosman mode

Hey, what’s up?

For English; please scroll down.

Misschien heb je al op mijn Instagram voorbij zien komen dat ik sinds kort samenwerk met Groosman Mode. Een winkelketen met vier winkels gelegen in Sluis, Nederland. Ik mocht van hen drie outfits uitkiezen die ik je maar al te graag laat zien!

Het kiezen van de outfits was vrij makkelijk aangezien Groosman een erg groot assortiment heeft dat bestaat uit verschillende merken. Zo vind je er onder andere collecties van G-star, Kultivate en Levi’s. Mocht je dus niet zo’n fan zijn van het afstruinen van verschillende winkels, dan ben je hier aan het goede adres. Er hangt een relaxte sfeer en het personeel is vriendelijk en gepassioneerd, ze zullen je zeker helpen met het vinden van de juiste outfit voor elke gelegenheid!

De outfits die ik uitgekozen heb zijn alle drie vrij casual, echter kun je ze op verschillende gelegenheden dragen.

Full on Levi’s

Het dragen van “branded” items is, zoals je overal in het straatbeeld ziet, weer helemaal terug. Normaal ben ik niet iemand die graag ‘te koop loopt’ met een bepaald merk, maar zo af en toe moet het zeker kunnen. Zoals je op de foto’s kunt zien koos ik voor een typisch Levi’s T-shirt dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Om in de Levi’s sferen te blijven moest er natuurlijk wel een 511 onder; een basic jeans in de perfecte kleur blauw. Trek er een paar Vans onder aan en je bent ready.

A casual school/work day

De tweede outfit is naar mijn mening een outfit die je naar verschillende gelegenheden aan kunt. Zo kun je dit prima dragen naar school of werk, maar ook voor een avondje uit in de stad. Mocht je in mijn kledingkast kijken dan zou je kunnen zien dat ik erg veel donkerblauw draag. Naast dat het een veilige kleur is, staat het namelijk (bijna) iedereen goed.

Voor de foto’s hieronder heb ik het donkerblauwe shirt en de bomber van NOIZE Amsterdam gecombineerd met een grijze jeans en Stan Smits. Het shirt van Kultivate maakt de outfit een stuk speelser door de print. Vroeger gooide je papieren vliegtuigjes, nu draag je ze ;).

Fancy pants

Dit is by far mijn favoriete outfit van de drie! Misschien dat je de broek een beetje “heftig” vindt, maar het dragen van broeken met print is juist iets van nu, ook voor mannen ;). G-Star speelde hier op in door 25 verschillende versies uit te brengen van hun Elwood jeans. Op de foto’s hieronder draag ik nummer 10; Wabash Stripe, een donkerblauwe broek met witte krijtstrepen. Geloof me, dit is één van de minst uitgesproken exemplaren uit de collectie ;).

Het combineren van een broek met een print is overigens wel lastiger, het wordt namelijk al snel te druk. Je zou voor safe kunnen gaan door een wit of licht grijs t-shirt te dragen, maar zoals je ziet koos ik voor oranje. Net even anders en opvallender, iets waar Groosman ook voor staat. In de winkels kun je veel leuke en soms ook opvallende items vinden die net even iets anders zijn. Kleding moet immers leuk zijn toch?

De schoenen die ik draag zijn overigens van Yves Carter Studios.

English

You’ve maybe noticed that I recently started collaborating with Groosman mode, a small retail chain with four shops located in Sluis, the Netherlands. Today I’ll show you the three outfits that I chose out of their collection.

Chosing the outfits was pretty easy, as Groosman Mode offers a big assortment of brands such as G-Star, Kultivate and Levi’s. Ideal for those who are not very into shopping, as you don’t need to switch from one shop to another. The vibe in the store is super laid-back and the employees are very friendly, I’m sure they’ll help you out with finding the best outfit for any occasion.

All the outfits I chose are pretty casual, but you can definitely wear them to different occasions.

Full on Levi’s

Branded items are back again. I’m sure you’ve seen the big Tommy Hilfiger or Levi’s logo’s passing by on Instagram or on the streets. I am usually not a big fan of showing off the brands that I wear, but it’s ok to do it once in a while right ;)? As you can see on the pictures I chose to wear the typical Levi’s shirt, which is available in many colors. To maintain the Levi’s vibe I combined the shirt with the classic 511 jeans. These jeans are pretty basic, but the colour is perfect. Groosman sells these jeans in different colors as well. The shoes are from Vans, another classic.

casual school/work day

You can actually wear this outfit to many occasions, for example to school/work or if you’re about to have some drinks in the city. If you would take a look in my closet, you’d probably notice that I own a lot of navy blue clothes. Next to the fact that it’s a safe colour, it also looks good on (almost) everybody. On the pictures above I combined the navy blue bomber from NOIZE Amsterdam with a grey jeans and some Stan Smiths. The shirt that I’m wearing adds a little bit of fun to the outfit due to the paper planes that are sewn onto it.

Fancy pants

This is by far my favourite outfit! The pants are maybe a little heavy or out of your comfort zone, but it’s actually quite trendy (in my opinion ;)). G-star has recently launched 25 versions of their Elwoond Jeans, each with another pattern. I am wearing one of them, namely number 10: Wabash Stripe, a navy blue pants with white stripes.

It’s of course a bit harder to combine a pants with a pattern, as you might end up looking like a total clown. In my opinion it’s best to combine this with a basic shirt in white or grey. However, I chose to wear orange as it’s just a little different and more outspoken. Being outspoken and a little different is something that Groosman admires to be as well, they offer a lot of cool and fun items.

Let me know what you think of all the outfits! I’d be happy to hear your feedback.

Cheers,

  • Ruben.

You Might Also Like...

No Comments

Leave a Reply